Avtošola – šola vožnje

Avtošola je z novo zakonodajo spremenila svoje ime, saj se sedaj imenuje šola vožnje. Vsi se dobro zavedamo, da je ponudba takšnih in drugačnih avtošol v Sloveniji zelo velika, zato bi po vseh pravilih izbira ustrezne šole vožnje morala biti povsem enostavna. A temu žal ni tako. Pred izbiro ustrezne avtošole zato dobro preverite njihove rezultate, saj so v številnih primerih samo povprečni. Statistika govori o tem, da je zares dobrih le približno 10 do 15 odstotkov avtošol.

Ko se boste odločali, katera avtošola je najbolj primerna za vas ali za vašega otroka, se najprej pozanimajte pri prijateljih in znancih. Vprašajte jih, kako so bili zadovoljni s svojo avtošolo ter na katere pomanjkljivosti so naleteli. Tudi na izpitnem centru vam bodo lahko postregli s koristnimi informacijami, saj tam vodijo evidenco uspešnosti posameznih avtošol. Prepričani smo, da vam bodo z veseljem ustregli.

Preverite tudi, kako deluje avtošola, za katero se zanimate

Pridobite čim več podatkov o teoretičnem in praktičnem izobraževanju, o vrsti vozil, ki jih uporabljajo ter o številnih drugih stvareh, ki so pomembne za dobro avtošolo. Poskusite se dogovoriti tudi za to, da brez obveznosti obiščete eno predavanje o cestno prometnih predpisih. Tako boste lahko iz prve roke izvedeli, kako predavanja potekajo in se odločili, ali je avtošola primerna za vas.

Poleg tega so pomembne še naslednje stvari. Avtošola mora imeti sprejemno pisarno s stalnim delovnim časom, zaposlenih mora imeti več inštruktorjev vožnje, tečaj CPP mora biti kakovosten in izveden v posebni učilnici, začetne ure morajo potekati na poligonu in še in še.

Dobra avtošola slovi tudi po izvrstnih učiteljih vožnje. Inštruktorji se morajo znati prilagoditi vsakemu kandidatu posebej, saj smo ljudje zelo različni. Če se s svojim inštruktorjem nikakor ne ujamete, brez pomisleka zamenjajte avtošolo, pa čeprav ste že pričeli s praktično vožnjo. Bodite pozorni tudi na tiste šole vožnje, ki za nizko ceno ponujajo številne ugodnosti. Takšna avtošola zagotovo nima kakovostnih inštruktorjev, zato vas bo slabo pripravila na vožnjo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja