Avstrijski zlatniki so izdelani iz čistega zlata

Zlatniki oziroma zlati kovanci že več kot tisoč let služijo kot plačilno sredstvo, saj je zlato idealna surovina za izdelavo denarja. Je plemenita kovina, v katero vlagajo mnogi investitorji, zato s tem namenom kušujejo različne zlatnike, med katerimi so zelo priljubljeni tudi avstrijski zlatniki.

 

Delež čistega zlata je v teh zlatnikih 98,6 %, kar pomeni, da so kategorizirani kot investicijsko plemenito kovino. Zaradi tega jih je mogoče zelo enostavno kupiti in prodati po ugodnih pogojih tako pri lokalnih zlatarjih kot pri distributerjih investicijskih plemenitih kovin.

Dunajski filharmoniki so med avstrijskimi zlatniki najbolj priljubljeni

 

V Evropi so najbolj cenjeni zlatniki, ki jih proizvaja avstrijska kovnica zlata Munze Österreich, zato jih imenujemo avstrijski zlatniki. Kovnica sicer proizvaja več različnih zlatnikov, vendar med najbolj priljubljenimi so zagotovo Dunajski filharmoniki.

 

Zlati kovanec je izdelan iz čistega zlata čistine 999,9 tisočink in ga je kovnica prvič izdelala leta 1989, ime pa je dobil po orkestru Dunajske filharmonije. Kovanec prepoznate po tem, da so na eni strani upodobljene orgle, na drugi strani pa izbrana glasbila orkestra Dunajske filharmonije.

Avstrijski zlatniki so izdelani iz čistega zlata

Avstrijski zlatniki dolgoročno ohranjajo svojo vrednost

 

V Sloveniji in sosednjih državah pa je je zelo priljubljen avstrijski zlati cekin Franc Jožef. Ti avstrijski zlatniki imajo vtisnjeno letnico 1915, v čast avstrijskemu cesarju Francu Jožefu, ki je bil najdlje vladajoči vladar avstrijskega cesarstva.

 

Avstrijski zlatniki so že tradicionalno postali predmet obdarovanja ob različnih priložnostih, kot so poroke in krsti, saj zlato že od nekdaj prinaša dolgoročno ohranitev vrednosti, zelo enostavno pa jih lahko kupite in prodate.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.