All on 4 nadomesti izgubljene in izpuljene zobe

V takšnih primerih se poslužimo naprednih storitev, ki ponujajo izvrsten učinek. Najbolj izstopa storitev all on 4, ki povsem povrne izgled in funkcionalnost zobovja tudi pri brezzobih pacientih. Takšna rešitev je celovita in zelo prepričljiva, skoraj ne glede na izhodiščno stanje.

Treba bo seveda pripraviti prostor za namestitev proteze. Najprej se izpuli preostale zobe in pripravi mesto za zobne vsadke. All on 4 se namesti na štiri vsadke, ki jih lahko običajno dokaj enostavno namestimo, saj nas ne motijo sosednji zobje.

Celoten poseg je možno opraviti naenkrat, brez operacije in rezanja. Ob tem na vsadke namestimo celotno zobno protezo. All on 4 ponuja zelo hitro in elegantno rešitev za brezzobe paciente. Ne bo dolgotrajnih in zahtevnih postopkov, čeprav se ta rešitev s svojim obsegom in učinkom seveda lahko uvršča med precej napredne.

Na ta način lahko močno pomagamo v primeru manjkajočih zob. Nadomestimo celotno zobovje in povrnemo funkcionalnost zob, pa tudi lep izgled nasmeha. Takšen rezultat brez težav upraviči ceno za storitev, ki je sicer precej draga, verjetno bo treba odšteti kakšnih 5000 evrov.

Zahtevnim zobozdravniškim posegom se raje izogibamo

Če je možno, opravimo zdravljenje in rekonstrukcijo z enostavnimi posegi. Pogosto je možno marsikaj rešiti tudi z drugimi posegi, med katerimi najdemo raznovrstno ponudbo s področja estetskega zobozdravstva.

Dentalna akademija ponuja atraktivno zbirko prepričljivih storitev te vrste. Takšni posegi se uporabljajo tudi pri rekonstrukcijah in v primeru večjih težav z zobmi, tako da lahko pričakujemo odlične rezultate.

all-on-4-implantat

Prav tako imamo na voljo ortodontske rešitve, ki se kombinirajo s preostalo ponudbo. Za reševanje težav z zobmi se namreč pogosto uporabljajo tudi zobni aparati, ki imajo nadvse impresiven učinek.

Prava rešitev je morda fiksni zobni aparat

Ne bomo se kar takoj odločali za puljenje zob in rekonstrukcije, kot je all on 4. Veliko razliko lahko naredimo tudi z ortodontskimi rešitvami, ki vključujejo nekaj posebnih izdelkov. Pogosto se priporoča fiksni zobni aparat, saj ima ta možnost odličen učinek pri večjih prilagoditvah položaja zob v ustni votlini.

Od ortodontskih posegov lahko vedno pričakujemo odličen rezultat. Tu je možno vsako stanje močno popraviti in izboljšati, včasih že z enostavnimi pripomočki, včasih pa to opravi fiksni zobni aparat.

Pri dobrem ortodontu bomo dobili nadvse prepričljivo ponudbo, strokovnjak bo znal pripraviti pravi načrt in uporabiti učinkovite izdelke glede na to, kakšen cilj imamo pri skrbi za svoje zobe. Seveda je treba za to izbrati dobrega ortodonta s široko ponudbo, da bo res lahko pripravil pravo strategijo.

Še posebej v primeru, da gre za fiksni zobni aparat, bomo ortodonta pogosto videvali in pri njem te prilagoditve opravljali kar dolgo časa. Pomembno je torej, da nam ponudi dobro izkušnjo, seveda pa predvsem dobre rešitve.

Fiksni zobni aparat in druge možnosti

Včasih fiksni zobni aparat ni najbolj zaželen. Je namreč nekoliko neroden in moti pri vsakdanjem življenju, saj ga moramo stalno nositi.

Je pa zelo učinkovit in običajno najbolje opravi z zadano nalogo. Vseeno imamo pogosto na voljo alternative, ki nam bodo morda bolj všeč.

VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=4Z4ufi7tCno

Ena teh je seveda snemni aparat. Medtem ko je fiksni zobni aparat fiksno nameščen na svoje mesto, lahko snemnega enostavno snamemo, recimo med jedjo in med umivanjem zob.

Prav tako je možno na ta način bolje upravljati potek prilagoditev, saj se snemni aparat včasih ne uporablja za vseh 24 ur na dan. Fiksni zobni aparat takšnih prilagoditev ne omogoča, čeprav se večinoma tudi ne uporablja za postopke, pri katerih pridejo v poštev tudi ure.

Včasih dobimo pri ortodontu tudi druge izdelke in rešitve, s katerimi dosežemo najboljši rezultat. Zanesemo se na to, da bo znal strokovnjak pripraviti pravi načrt glede na naše cilje. Enako sicer velja za vse zobozdravnike, tudi za tiste, pri katerih opravljamo redne preglede.

Z rednimi pregledi se lahko naslovi tudi paradontoza

Nekatere zobne bolezni so dokaj pogoste, predvsem tiste, ki nastanejo kot posledica pomanjkljive ustne higiene.

Te lahko torej preprečimo z dobro preventivo, a če se pojavijo simptomi, je treba hitro in odločno ukrepati. Predvsem paradontoza je grožnja, ki veleva vestno skrb za ustno higieno. Če umivanje zob zanemarimo, se bodo hitro pojavile težave. Med prvimi znaki so bolj občutljive in rdeče dlesni, opazili bomo tudi kri med ščetkanjem in nitkanjem. To je že lahko razlog za skrb, čeprav takšne znake običajno prezremo, kvečjemu jih naslovimo tako, da smo nekoliko bolj pozorni pri umivanju zob.

A paradontoza se lahko hitro stopnjuje in prinaša še dodatne težave. To je namreč vnetje obzobnih tkiv, ki lahko ogrozi zobovje in tkiva pod zobmi. V najslabšem primeru bomo imeli velike težave na celi čeljusti, vplivi pa se razširijo celo na krvožilni sistem in srce.

Ravno zato se v primeru težav z zobmi obrnemo na dobrega zobozdravnika. Pomagamo si lahko sami, a v primeru razvoja vnetja paradontoza zahteva zdravljenje pri zobozdravniku. Zelo verjetno je, da bo prav zobozdravnik pri pregledu odkril znake bolezni in priporočil zdravljenje.

V začetni fazi je možno paradontozo uspešno ozdraviti z enostavnim posegom. Na voljo imamo različne možnosti. Včasih se zdravljenje opravlja kar z laserjem. V tej fazi to niso kakšni invazivni ali boleči posegi, seveda pa to velja le, če zdravljenje opravimo dovolj zgodaj.

Če paradontozo zanemarjamo, se vnetje lahko razvije do te mere, da bo potrebna precej zahtevna operacija, česar gotovo nočemo, zato izkoristimo možnosti hitrega zdravljenja že pri prvih znakih.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.