Ali imam depresijo?

Depresija je resna bolezen, s katero se spopada veliko ljudi. Nekateri se tega dobro zavedajo, drugi pa pri sebi opažajo različne simptome, predvsem pa nezadovoljstvo z življenjem, a niso popolnoma prepričani, da gre prav za depresijo. Morda ste tudi vi eden od teh posameznikov, ki se nenehno sprašuje o tem, kaj je vzrok za težave, ki vas pestijo. Morda ste eden od tistih, ki so vas do tega članka pripeljale ključne besede depresija test, ki ste jih vpisali v spletni iskalnik. Prav iskalni termin depresija test je namreč eden od tistih, ki pokaže, koliko ljudi se sprašuje o tem, ali imajo to bolezen. Pri tem pa se verjetno sprašujejo tudi to, ali obstaja preprost test, ki jim lahko odgovori na to vprašanje. Pa tak test sploh obstaja?

Test za depresijo

Iskalne besede depresija test vas bodo morda pripeljale ne le do tega članka, ampak tudi do različnih hitrih testov, s pomočjo katerih lahko ugotovite, ali imate depresijo. Vendar se je pri tem treba zavedati, da je za diagnosticiranje tako resne bolezni treba kaj več, kot le rešiti internetni test. Če ste torej v iskalnik vpisali ključne besede depresija test in ste nato pristali pri branju tega članka, namesto pri reševanju kakšnega od testov, je to že korak v pravo smer.

Seveda lahko pri sebi prepoznate nekatere simptome, ki kažejo na to, kakšne težave imate, vendar pa se je treba pri tem zavedati, da do nekaterih simptomov lahko pride tudi zaradi kakšnih drugih vzrokov. Samodiagnosticiranje je vedno zelo težavno početje.

Test depresije je dober začetek reševanja težav

Rešite težave z depresijo s pomočjo psihoterapevta

Kako ugotoviti, ali imam depresijo?

Pravzaprav niti ni tako zelo pomembno, kako se reče bolezni, ki jo morda imate. Veliko bolj pomembno je to, da ste pri sebi začeli opažati simptome, ki vas skrbijo. Če ne bi bilo tako, ne bi po internetu iskali besedno zvezo depresija test (www.mojpsihoterapevt.si). V primeru, da imate težave, ki jih ne znate rešiti, ali pa se pri vašem vedenju pojavljajo vzorci, ki ne vplivajo dobro na vas, je čas za obisk psihoterapevta.

Njemu namreč lahko zaupate svoje težave, psihoterapevt pa bo nato presodil za katero vrsto težav gre in kako jih reševati. Morda vam težave povzroča prav depresija, lahko pa gre tudi za kakšen drug vzrok. Pomembno je ne le, da ga odkrijete, ampak tudi, da ga s pomočjo psihoterapevta čim prej odpravite.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja