10 najzanimivejših znamenitosti v Indoneziji

Indonezija je največje otočje na svetu, čeprav je naseljenih le 500 otokov, lahko na njih srečate več od 352 različnih narodov, različnih religij, med katerimi pa je največ muslimanov. Indonezija je sestavljena iz 18.000 otokov, od katerih so največji Borneo, Nova Gvineja, Java, Sumatra in Sulawesi. Indonezija je velika približno tako, kot Evropa, zato ima tudi veliko znamenitosti. Indonezija je turistično zelo razvita država. Številne plaže s hoteli in vilami ter ogromno naravnih znamenitosti in svetovnih čudes so za turiste še posebej vabljivi. Pa si poleg tisoče kilometrov dolgih idiličnih plaž, ki jih ponuja, poglejmo 10 najzanimivejših znamenitosti v Indoneziji.

Indonezija

Glavno mesto Indonezije Jakarto boste našli na otoku Java. Jakarta se je nekoč imenovala Batavia, je največje mesto v jugovzhodni Aziji, v njej pa lahko najdete kar nekaj znamenitosti, med drugim kitajsko hišo Candra Naya, Taman Fatillah z nekoliko starimi kolonialnimi stavbami in z najstarejšo cerkvijo Gareja Sion. Tretja znamenitost Indonezije pa je džamija Istiqlal, ki je največja džamija v jugovzhodni Aziji. Čeprav Bali, imenovan tudi Otok bogov, ni med največjimi otoki Indonezije, pa je prav gotovo med najbolj obiskanimi. Tako boste na njem našli kar nekaj izmed 10 največjih znamenitosti v Indoneziji, ki jih na svojem potovanju morate obiskati. Besakih je največje otoško svetišče v mestu Pejeng in ima največji zvon v Indoneziji, in je bil v 23. stoletju zlit v enem samem kosu. Tu najdete še eno znamenitost, to je svetišče Pura Kehen v mestu Bangliju, z veličastnim portalom iz 13. stoletja. Na otoku Bali pa najdete še eno znamenitost-Gunung Kawi, prastaro svetišče z nizom arkad visokih sedem metrov, ki so uklesane v trde magmatske kamnine.

Le korak od otoka Bali najdete Lombok, ki ima izjemne koralne plaže in je zanimiv za vse, ki želijo sproščene počitnice. Na njem najdete eno izmed znamenitosti Indonezije-ognjenik Rinjani, na katerega vzpon je nepozabno doživetje. Na malih sundskih otokih vas čakata kar dve največji znamenitosti, to je komodoški varan, zadnji še živeči dinozavri in ognjenik Keli Matu, ki ima v svojem kraterju tri raznobarvna jezerca. Na nepredvidljivi in divji Sumatri, ki je največji otok v Indoneziji in šesti največji otok na svetu pa bomo poiskali zadnjo izmed 10 najzanimivejših znamenitosti v Indoneziji, čeprav bi jih seveda lahko našteli še kar nekaj. Na severnem delu otoka lahko občudujete nenavadno jezero Toba, ki sodi med 10 najzanimivejših znamenitosti v Indoneziji, je največje jezero v Indoneziji in hkrati največje vulkansko jezero na svetu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.